Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lady Hoby története

2010.06.26

A Bisham apátság a templomos lovagok tulajdona volt, amelyet később VII. Henrik Anne of Cleevesnek ajándékozott. Sir Thomas Hoby, a birtok akkori tulajdonosa Elizabeth hercegnő gyámja volt, mielőtt az királynő let. Állítólag Sir Thomas Hoby felesége, Lady Elizabeth Hoby szelleme kísérti a házat.
Az apátság kísértése meglehetősen jellemző Lady Hoby jellemére. Tudós volt, tudott latinul és görögül, vallási értekezéseket írt. Türelmetlenül viselkedetta nála kevésbé intelligens és kúltúrált emberekkel, és fia, William ilyen volt, munkája összecsapott és rendetlen.Anyja hamar kijött a sodrából, gyakran megfenyítette, egyszer annyira megverte, hogy afiú belehalt.
Fia halála után nemsokkal, maga Lady Hoby is elhúnyt. Ezt követően szelleme megjelent az egyik hálószobából kifelé jövet, kezét és ruháját egy lebegő, semmivel sem alátámasztott tálban mosta. A szellem hasonlított a Lady egyik arcképére, ami most is a hallban lóg, de mindig feket-fehér volt, mint egy fénykép negatívja.

Egy este, pecázásból hazafelé jövet két fiú egy feketébe öltözött öregasszonyt látott egy csónakban ülve. Ahogy a fiúk közelebb mentek, a hajó is és a női is eltűnt. Az éjszaka folyamán az apátság különböző vendégei a lépések és hisztérikus sírások zajára ébredtek, valamint arra, hogy valaki egy olyan folyosón sétál, amely már nem létezik.

Amikor Vansittart admirális Bishamban lakott, csak gúnyolódott a szellemeken mindaddig, amíg egy este abban a szobában, ahol Lady Hoby arcképe található, sakkozás után nyugodtan felállt, és kinézett az ablakon. Amikor visszapillantott az arcképre, azt látta, a keret üres és Lady Hoby szelleme ott van vele a szobában. Vansittart admirális elmenekült.

1840 -ben építőmunkások füzeteket találtak egy XVI. századi ablakredőny szegőléce és a gerendák között a falban. A rendetlen, tintapacás füzetek egykor a kis William Hoby-é voltak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.